خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، گفت ارتش این کشور، در چارچوب برنامه امنیتی «عزم استحکام»، برای از میان بردن عناصر تحریک طالبان پاکستان اهداف فرامرزی را نیز دنبال میکند. خواجه آصف، روز جمعه هشتم تیرماه در گفتوگو با رسانهها گفت: «پاکستان میتواند برای شکار تحریک طالبان پاکستان از مرز عبور کند.»
روزنامه پاکستانی دان در گزارشی نوشت که عملیات رزم استحکام در پاسخ به افزایش روزافزون حملههای مرگبار تحریک طالبان در خیبرپختونخوا طرحریزی شده است. برخی رسانههای پاکستانی هم نوشتند که این عملیات در نتیجه فشار دولت چین راهاندازی شده است و هدف آن مهار تهدیدهایی است که پروژههای اقتصادی چین در پاکستان را با خطر مواجه ساخته است. اواسط فروردین امسال، پنج مهندس چینی در خیبرپختونخوا درپی انفجار یک خودرو بمبگذاریشده کشته شدند. پس از این حادثه، دولت چین فعالیت چندین پروژه بزرگ اقتصادی را در پاکستان معلق کرد و از حکومت این کشور خواست که امنیت شهروندان چینی را تامین کند. چین یکی از شرکای بزرگ پاکستان در همکاریهای اقتصادی است و در سالهای اخیر سرمایهگذاری هنگفتی در بخشهای مختلف این کشور، ازجمله در راهآهن، بنادر، سدها و کارخانههای تولیدی، انجام داده است. دورنمای همکاری اقتصادی چین و پاکستان به انجام رسیدن پروژه یک کمربند و یک جاده است که پاکستان را به آسیای میانه وصل میکند و مسیرهای جدید تجارتی میان چین و دیگر کشورها میگشاید.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خواجه آصف روز پنجشنبه نیز در گفتوگو با بخش اردو صدای آمریکا از افغانستان با عنوان پناهگاه تحریک طالبان پاکستان یاد کرد و گفت حمله به این پناهگاهها خلاف قوانین بینالمللی نیست. وزیرخارجه پاکستان گفتوگو و مذاکره با طالبان پاکستانی را رد کرد و گفت عملیات عزم استحکام تهدیدِ این گروه را مهار خواهد کرد.
وزیر دفاع پاکستان در حالی از احتمال عملیات برونمرزی ارتش پاکستان برای سرکوب تحریک طالبان پاکستان خبر داد که دو روز پیش مولانا فضلالرحمان، رهبر جمیت علمای اسلام پاکستان، گفت وضعیت در خیبرپختونخوا به حدی خطرناک است که پلیس هم نمیتواند شبانه بیرون برود. این فعال سیاسی پاکستانی، که چندین بار هدف حمله مهاجمان مسلح در خیبرپختونخوا قرار گرفته است، افزود که اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، تا چندماه دیگر «امارت اسلامی در خیبرپختون خواه حاکم خواهد شد».
منظور رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان از امارت اسلامی، تحریک طالبان پاکستان است که از متحدان دیرینه طالبان افغان به شمار میروند و، براساس گزارش شورای امنیت سازمان ملل، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ عضو آن در افغانستان حضور دارند و از پناهگاههای امن در شرق این کشور استفاده میکنند.